i tak nic nie zastąpi kalkulatora i obliczen na "piechotę" są najdokładniejsze i najlepsze..ot co powiem.
Migająca kontrolka spiralki...
Zwiń
X
-
Migająca kontrolka spiralki...
Witam wszystkich,
Jestem nowym członkiem tego formu i mam takie oto pytanie. Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Skody Octavia 1.9TDI z 2003 roku i zauważyłem dziś taki problem. Podczas jazdy zapala sie i gaśnie żółta kontrolka spirlaki, sygnalizujaca chyba podgrzewanie świec żarowych.
Niestety nie dostałem książki z instrukcja obsługi do tego auta i nie wiem co oznacza ten komunikat.
Czy miał ktos taki przypadek i co on może oznaczać?
Z pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich.Dioralop
-
-
Re: Migająca kontrolka spiralki...
Zamieszczone przez dioralop.....Podczas jazdy zapala sie i gaśnie żółta kontrolka spirlaki, sygnalizujaca chyba podgrzewanie świec żarowych......Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Re: Migająca kontrolka spiralki...
Zamieszczone przez dioralopWitam wszystkich,
Jestem nowym członkiem tego formu i mam takie oto pytanie. Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Skody Octavia 1.9TDI z 2003 roku i zauważyłem dziś taki problem. Podczas jazdy zapala sie i gaśnie żółta kontrolka spirlaki, sygnalizujaca chyba podgrzewanie świec żarowych.
Niestety nie dostałem książki z instrukcja obsługi do tego auta i nie wiem co oznacza ten komunikat.
Czy miał ktos taki przypadek i co on może oznaczać?
Z pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich.
Komentarz
-
-
U mnie był ciękawy przypadek. Komputer pokazywał błąd świateł stop'u ale wszystko działało dobrze. Po 30-tu minutach grzebania w kablach okazało się, że ... brakuje bezpiecznika !!! . Nie pamiętam numeru - to ten odpowiedzialny za dogrzewanie układu chłodzenia w zimne dni i parę innych żeczy (chyba też od przakźnika, który sygnalizyje położenia sprzęgła).90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KuvelU mnie był ciękawy przypadek. Komputer pokazywał błąd świateł stop'u ale wszystko działało dobrze. Po 30-tu minutach grzebania w kablach okazało się, że ... brakuje bezpiecznika !!! . Nie pamiętam numeru - to ten odpowiedzialny za dogrzewanie układu chłodzenia w zimne dni i parę innych żeczy (chyba też od przakźnika, który sygnalizyje położenia sprzęgła).
mój brat kupił kiedyś opla calibrę, która miała taką instalację, że nie mógł wyłączyć kluczykiem silnika, po wyjęciu kluczyka ze stacyjki silnik nadal chodził, ale tylko wtedy gdy podczas tej czynności był wciśnięty pedał hamulca, żaden elektryk samochodowy nie wiedział gdzie jest problem, ale po puszczeniu pedału (zgaśnięcie świateł stopu) problem znikał i wtedy należało włozyć kluczyk i ponownie włączyć/wyłączyć, a wtedy silnik gasł ... morał z tego taki, że należało go gasić bez wciśniętego pedału hamulca ;-)
Komentarz
-
Komentarz